Bocuse d'Or Poland - finał

21 listopada odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d’Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.

2019-10-28 12:16:53

Zapowiada się zatem wielkie wydarzenie, podczas którego emocje, nie tylko kulinarne, sięgną zenitu. Sześciu młodych, utalentowanych szefów kuchni stanie do rywalizacji, by zdobyć upragnioną statuetkę i tytuł Najlepszego Szefa w Polsce. To wspaniałe kulinarne widowisko odbędzie się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA.

Na oczach szerokiej publiczności oraz polskich i zagranicznych jurorów – szefów kuchni z gwiazdkowych, znakomitych restauracji, autorytetów w dziedzinie światowych kulinariów – zaprezentują swoje umiejętności następujący szefowie:

• Łukasz Budzik – restauracja Mennicza Fusion, Wrocław,

• Ernest Jagodziński – restauracja Autentyk – kuchnia i ludzie, Poznań,

• Jakub Kasprzak – Sezony. Restauracja i Hotel, Trzek,

• Krzysztof Nawrocki – restauracja Karczoch, Konstancin-Jeziorna,

• Michał Stężalski – restauracja Szara Gęś, Kraków,

• Mateusz Suliga, hotel Unicus Palace, Kraków. 

ZNAJDŹ NAS: