Wine&Food Noble Night

Przy okazji 12. już edycji wydarzenia Wine&Food Noble Night organizatorzy odkrywają nowe oblicze konkursu, śmiało spoglądając w przyszłość. Osią wydarzenia, którego finał będzie miał miejsce 12 października w Warszawie, będą ważne społecznie tematy, takie jak ochrona jakości produktów, czystość wód i powietrza, trendy wege i less waste.

2019-08-30 13:25:06

Wybrane w ogólnopolskich eliminacjach zespoły restauracyjne na oczach gości przygotują dwudaniowe menu, które podlegać będzie ocenie profesjonalnego jury, ale też publiczności. Podczas gali poznamy najlepszą drużynę, a scenariusz wydarzenia toczyć się będzie wokół społecznie zaangażowanych tematów. Organizatorzy tegorocznej, 12. już edycji Wine&Food Noble Night za hasło przewodnie wydarzenia wybrali Future starts now.

Tym samym zwracają uwagę na to, że nadszedł już najwyższy czas – także dla osób związanych ze sztuką kulinarną – na dostrzeżenie niebezpieczeństw i konieczność wdrożenia zmian, których tak bardzo, dla przetrwania, potrzebuje nasza planeta. Rozpoczynająca się właśnie kampania informacyjna związana z konkursem toczyć się będzie wokół społecznie odpowiedzialnych tematów, zagrożeń, trendów i możliwości, którymi dysponuje świat gastronomii.

Do tej pory, od 11 już lat, Wine&Food Noble Night był swoistym przewodnikiem po polskich trendach restauracyjnych, wskazując najciekawsze i najbardziej obiecujące miejsca na kulinarnej mapie Polski. Od tegorocznej edycji organizatorzy konkursu mają ambicję nie tylko wyznaczać ścieżki turystyki kulinarnej w kraju, ale dodatkowo pokazywać, jak jeść wartościowo i minimalizować negatywne skutki dla naszej planety. 

ZNAJDŹ NAS: