FOODEXPO 2019

W Centrum Wystawienniczo-Kongresowym Amberexpo w Gdańsku po raz kolejny odbędą się Targi Spożywczo-Gastronomiczne FOODEXPO, największe targi branży spożywczo-gastronomicznej w Polsce północnej skierowane do profesjonalnego odbiorcy. Patronat honorowy nad targami sprawuje minister rolnictwa i rozwoju wsi. Wydarzenie odbędzie się w dniach 29-30 maja 2019.

2019-04-29 11:46:10

Wystawcy to producenci i dystrybutorzy z branży spożywczej i gastronomicznej. Główne grupy towarowe reprezentowane na targach Foodexpo to produkty dla piekarstwa, cukiernictwa i lodziarstwa, produkty mięsne, dziczyzna, produkty regionalne, mrożonki, przyprawy, produkty ekologiczne, produkty i usługi dietetyczne, napoje i alkohol, wyposażenie gastronomii i sklepów, utrzymanie czystości, odzież specjalistyczna, opakowania, transport specjalistyczny.

W tym samym czasie i miejscu odbędą się 19. Targi Mleczarstwa Mleczna Rewia, gdzie ofertę prezentują spółdzielnie mleczarskie, producenci i dystrybutorzy maszyn i urządzeń do przetwórstwa mleka, opakowań, a także środków utrzymania czystości. Dzięki współpracy z Krajowym Związkiem Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny w Warszawie targi od lat finansowane są ze środków Funduszu Promocji Mleka. Podczas imprezy przyznawane są branżowe nagrody promujące najlepsze polskie produkty.

Podczas FOODEXPO odbędą się 15. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH – jedyne w Polsce i jedne z największych w Europie Środkowej specjalistyczne targi branży rybnej z prezentacją szerokiej oferty produktów rybnych, maszyn, urządzeń, opakowań, środków utrzymania czystości, pojazdów specjalistycznych i usług. Wystawcy targów to wiodący polscy i zagraniczni producenci produktów rybnych, a także stowarzyszenia zrzeszających producentów i hodowców ryb. POLFISH to również wysoko cenione branżowe konferencje i seminaria dla hodowców ryb i potencjalnych inwestorów oraz dla zainteresowanych dostawami towarów.

Do odwiedzenia targów organizatorzy zapraszają profesjonalistów, właścicieli i menedżerów: sklepów i hurtowni spożywczych, sieci supermarketów i dyskontów, obiektów gastronomicznych, firm cateringowych, piekarni, cukierni, lodziarni, a także szefów kuchni, dietetyków i technologów żywienia oraz uczniów i absolwentów szkół gastronomicznych.

ZNAJDŹ NAS: