Międzynarodowy Konkurs Barmański Barmatic Cup

Barmatic Cup 2019 łączy kreatywność barmanów z umiejętnością zastosowania najnowszych urządzeń i technologii stosowanych we współczesnych barach. Premiuje jakość i profesjonalizm serwisu barowego zaprezentowanego przez uczestników, nie zapominając o pomysłowości i kreatywnym podejściem do sztuki barmańskiej. Ponadto zadania wykonywane w duecie wymuszają dobrą organizację pracy zespołu. Konkurs odbędzie się 27 marca podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro.

2019-03-26 07:22:17

Konkurs odbywa się w formule międzynarodowych 2-osobowych zespołów barmańskich, którzy podczas 10 minutowego występu mają wykonać określone zadanie barmańskie polegające na perfekcyjnym przygotowaniu zamówienia dla 6 osób, w skład którego wchodzą: smoothie (2 porcje), long drink (all day, 1 porcja), cocktail przygotowany na bazie kawy (1 porcja), świeżo wyciskany sok (1 porcja), perfekcyjny serwis wina musującego (3 zmrożone kieliszki), hot finger – food talerzyk. Zawodnicy będą mieli do dyspozycji w pełni zaopatrzony bar (alkohole mocne, vermouthy, wina musujące, soft drinks, soki owocowe i warzywne, wody mineralne, produkty mleczne, przyprawy, owoce i warzywa do dekoracji).

Organizator zapewnia również pełen asortyment szkła marek Arcoroc i Durobor. Jury degustacyjne składające się z 6 członków (każdy ocenia jedną pozycję menu w skali 1–10 pkt) będzie oceniało wygląd, smak, aromat, idealne rozlanie, czystość pracy, komunikację zespołu w języku angielskim. Zadanie konkursowe powinno być wykonane przy użyciu urządzeń firmy Barmatic i Hamilton Beach mających zastosowanie w codziennej pracy w profesjonalnie wyposażonym barze. Zasady konkursu premiują maksymalne wykorzystanie sprzętu, albowiem wynik końcowy uzyskany przez zespół jest mnożony przez liczbę urządzeń, które zostały użyte podczas wykonywania zadania.

ZNAJDŹ NAS: