Junior Culinary Cap - edycja II

6 lutego w Kielcach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap organizowana przez Fundację Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Motto konkursu to „Ogień, patelnia, talerz - powrót do korzeni”.

2019-01-31 10:57:40

Organizatorem II Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Junior Culinary Cap” jest Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz firma Unilever. Konkurs odbędzie się w środę, 6 lutego w Hotelu Kongresowym Centrum Biznesu Al. Solidarności 34 w Kiecach.

Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych, którzy ukończyli 13 lat, ale nie ukończyli 21 roku życia. W konkursie nie mogą brać udziału osoby uczęszczające do szkół: pomaturalnych, policealnych oraz wyższych. Wymagana jest pisemna zgoda nauczyciela lub instruktora praktycznej nauki zawodu, pełniącego funkcję opiekuna zespołu. Potwierdzeniem wyrażonej zgody jest dokument z podpisami, z czytelną pieczątką szkoły.

Do finału zakwalifikowali się:

Daniel Bewko, Zespół Szkół Zawodowych nr. 4 w Opolu

Szymon Janecki, Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Karolina Bogocz, Zespól Szkół Ekonomicznych we Wodzisławiu Śląskim

Arkadiusz Woźniak, Technikum Lider w Lublinie

Karol Starzyk, Zespół Szkół ZDZ w Kielcach

Tobiasz Baluka, Technikum Lider w Lublinie

Dawid Rozmus, Zespół Szkół nr. 1 w Nowym Sączu

Krzysztof Kowalski, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie.

ZNAJDŹ NAS: