Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu

Doskonałe miejsce na zapoznanie z regionalnymi specjałami z całej Polski. Na poznańskim Starym Rynku powstaje jarmark, na którym dostaniemy wędzone ryby z mazurskich jezior, góralskie oscypki, soki toczone z lubelskich jabłek, czy kiełbasę ze świni złotnickiej. W tym roku festiwal odbędzie się w dniach od 15 do 19 sierpnia.

2018-09-04 10:11:30

Niespieszny spacer pośród ponad setki festiwalowych kramów pozwoli nam kulinarnie odwiedzić niemal wszystkie zakątki Polski, skosztować serów z Wielkopolski, Kaszub czy Podhala, nalewek z Kampinosu i Lubelszczyzny, ryb z Pomorza i Mazur, wędlin z Podlasia czy lubuskich i dolnośląskich win. O podniebienia odwiedzających zabiegać będą też goście z zagranicy. Zachwycimy się więc aromatem wędlin i chlebów z Wileńszczyzny, z polskich podpłomykiem o naszą atencję rywalizować będzie alzacki flammkuchen a pragnienie ugaszą belgijskie piwa trapistów i wina z winnic Francji, Włoch Węgier, Rumunii, Słowenii, Austrii czy Niemiec.

ZNAJDŹ NAS: