Biznes Restauracje & Catering nr 6(29)/2019 grudzień-styczeń 2019

FOMO w gastronomii – jak zdobyć uwagę odbiorcy? (cz. I) Organizacja eventów w restauracjach. Przepis na sukces? Odpady w branży HoReCa – co z nimi zrobić? Alkohole z planem marketingowym. Jak sprzedawać alkohole premium? Tradycja to rzecz… świąt? Do Bocuse d’Or nie można podejść nieprzygotowanym – rozmowa z Jakubem Kasprzakiem - to i dużo więcej w najnowszym numerze "Biznes Restauracje & Catering".

2019-12-17 14:38:18

Drodzy Czytelnicy!

Oddajemy w Państwa ręce ostatni w tym roku numer „Biznes Restauracje & Catering”. W tym wielkim pędzie za wypełnianiem obowiązków pędzie często brakuje nam czasu dla siebie i na chwilę rozmowy, która może zainspirować nas do dalszych działań. W grudniowym wydaniu szczególnie polecamy wywiady, do których udało nam zaprosić się osoby, które podjęły w swoim życiu nie lada wyzwania i osiągnęły sukces. Jowita Woszczyńska, utalentowana dekoratorka z bydgoskiej Cukierni Sowa, 20 października w Mediolanie wywalczyła złoty medal Cake Designers World Championship. Z kolei 21 listopada w Krakowie Jakub Kasprzak, szef kuchni restauracji Sezony w podpoznańskim Trzeku, wygrał krajowe eliminacje do Bocuse d'Or.

Rano dzwoni budzik – najczęściej ten zainstalowany w smartfonie. Bierzemy do ręki telefon i pierwszą czynnością po przebudzeniu jest sprawdzenie wszystkich mediów społecznościowych, informacyjnych, poczty i komunikatorów. Musimy wiedzieć, co ominęło nas w nocy i upewnić się, że to nic ważnego – mogło się przecież tyle wydarzyć. Co oznacza FOMO i jak w obliczu szumu informacyjnego wykorzystać to zjawisko i zdobyć uwagę odbiorcy na dłużej niż kilka sekund? Na te pytania znajdą Państwo odpowiedzi w artykule Angeliki Borysiak, który otwiera grudniowe wydanie „Biznes Restauracje & Catering”.

Okres świąt Bożego Narodzenia to magiczny moment, dlatego chcielibyśmy życzyć Państwu, szczęśliwych chwil, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych miłości oraz w gronie osób bliskich naszym sercom. Niech nowy rok przyniesie Państwu wiele pomyślności w życiu prywatnym i zawodowym, aby wszystkie podjęte decyzje zakończyły się sukcesem.

Redakcja „Biznes Restauracje & Catering”

 

SPIS TREŚCI

KALENDARIUM

6 Kalendarium

TEMAT NUMERU 
14 FOMO w gastronomii – jak zdobyć uwagę odbiorcy? (cz. I)

STREFA MANAGERA 
18 Organizacja eventów w restauracjach. Przepis na sukces?

20 Zamówienia online i dostawy na wynos – delivery w gastronomii

22 Odpady w branży HoReCa –  co z nimi zrobić?

24 Alkohole z planem marketingowym. Jak sprzedawać alkohole premium? 28 Zwyczaje kawowe Polaków

STREFA CHEFA
30 Do Bocuse d’Or nie można podejść nieprzygotowanym – rozmowa z Jakubem Kasprzakiem

32 30 lat doświadczenia i tradycji –  Plastmet odpowiada  na potrzeby rynku

34 Praski Koneser – kulinarny fenomen stolicy

38 Tradycja to rzecz… świąt?

40 Grzaniec nie musi być nudny

42 Pieczeń musi rozpływać się w ustach

44 Przepis na pieczeń

46  Narodowa Reprezentacja Polski w Stuttgarcie

PORADNIK CUKIERNIKA
48  Nie można spocząć na laurach – rozmowa z Jowitą Woszczyńską

50 Przepisy na desery

NOWOŚCI PRODUKTOWE 
54  Nowości produktowe

KATALOG FIRM
56 Katalog firm

ZNAJDŹ NAS: