Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

Biznes Restauracje & Catering nr 5(5)/2015 grudzień 2015 - styczeń 2016

Czy kulinarne szlaki turystyczne to skuteczna droga promocji restauracji w regionie? O czym powinieneś pamiętać, gdy chcesz stworzyć strategię social media? O czym należy pamiętać ubezpieczając restaurację? Jak z grupy pracowników zbudować zespół? Jak stworzyć odpowiednią aranżację wnętrza restauracji zimą? I wiele więcej w najnowszym numerze "Biznes Restauracje & Catering"! Partnerem wydania jest firma Smarten. Zapraszamy do lektury!

Biznes Restauracje & Catering nr 5(5)/2015 grudzień 2015 - styczeń 2016

Spis treści

Temat numeru

4 Droga do optymalizacji food costu i zysków w Twojej restauracji

Twarzą w twarz

8 Kulinarne szlaki turystyczne doskonałą promocją restauracji w regionie

Marketing

12 Siła promocji, czyli cena nie zawsze czyni cuda - jak stworzyć i komunikować skuteczną politykę cenową?

16 Nowoczesne technologie marketingowe dla branży restauracyjnej (cz. III). e-Commerce w restauracji od A do Z

20 Nowoczesne technologie marketingowe dla branży restauracyjnej (cz. IV). e-Commerce w restauracji - poradnik krok po kroku

22 O czym powinieneś pamiętać, gdy chcesz stworzyć strategię social media?

Know-how restauratora

26 6 kroków do zabezpieczenia swojego biznesu: umowa o zachowaniu poufności z kucharzem

28 W kuchni copywritera, czyli jak tworzyć angażujące treści w biznesie restauracyjnym?

32 Wpływ telewizji na pracę w restauracji, budowanie zespołu i odbiór lokalu przez gości

Optymalizacja kosztów

36 Ryzyko wkalkulowane w działalność można ograniczać. Ubezpieczenia w gastronomii

40 Więcej niż okap - nowoczesne sposoby filtracji w wyciągach

Kulinaria

42 Tłuszcze do smażenia w gastronomii

44 Wołowina na talerzu - jak wybrać mięso do gastronomii

Pomysł na biznes

46 Warzywa w roli głównej - czyli pomysł na biznes w duchu filozofii wegetariańskiej i wegańskiej

Catering

50 Duże eventy i gale - grunt to dobra logistyka

Zarządzanie personelem

54 Zgrany zespół nie musi być marzeniem. Jak z grupy pracowników zbudować zespół?

Trends & Design

58 Zima w restauracji - jak stworzyć odpowiednią aranżację wnętrza?

Biznes Restauracje & Catering poleca

60 Produkty i usługi polecane na rok 2016

Felieton

62 Świąteczny czas, świąteczny stół

Zachęcamy do lektury!

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl