Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

Biznes Restauracje & Catering nr 1(18)/2018 luty-marzec 2018

Customer experience. Cyfrowa transformacja, której nie możesz przegapić! Czego nie wiesz o idealnie przygotowanym steku? Problem z ekspresem do kawy? Poznaj rozwiązania! Przegląd pieców konwekcyjno-parowych - to i dużo w najnowszym numerze "Biznes Restauracje & Catering".

Biznes Restauracje & Catering nr 1(18)/2018 luty-marzec 2018

Drodzy Czytelnicy,

W ostatnim numerze „Biznes Restauracje & Catering” zapowiadaliśmy kilka zmian. Przygotowaliśmy dla Was nowe działy, a każdemu z nich przypisaliśmy konkretny kolor. Nie chcieliśmy jednak, żeby kolory zostały wybrane przypadkowe, ale wiązały się z tym, co prezentujemy na łamach naszego magazynu. Postanowiliśmy więc zainspirować się kolorami, które występują w Kuchni Pięciu Przemian.

W odmienionym BRC wyodrębniliśmy dwie strefy. Strefa w kolorze w niebieskim skierowana jest bezpośrednio do menedżerów restauracji, którym podpowiemy m.in., jakie są kreatywne i sprawdzone pomysły na atrakcje, które przyciągają nowych klientów oraz przywiązują tych, którzy już Was odwiedzili. Z kolei w Strefie Chefa (kolor czerwony) będzie można znaleźć inspiracje i nowe metody na usprawnienie pracy oraz podniesienie jakości serwowanych potraw.

Ponadto w każdym numerze udostępnimy raport specjalny, który będzie zawierał przegląd rozwiązań i produktów dla biznesu gastronomicznego. Nowym działem będzie również kalendarium, w którym wyodrębnimy najważniejsze i najbliższe wydarzenia kulinarne. Nie zabraknie również nowości produktowych.

Życzę przyjemnej lektury!

Monika Cichowska

redaktor prowadząca „Biznes Restauracje & Catering”

Spis treści

KALENDARIUM

4 Kalendarium

6 Kolejna edycja Rentownej Restauracji. Nie może Cię zabraknąć!

TEMAT NUMERU

8 Customer experience. Cyfrowa transformacja, której nie możesz przegapić

RAPORT SPECJALNY

12 Przegląd pieców konwekcyjno-parowych do profesjonalnej gastronomii

STREFA MANAGERA

26 Zero Waste jako sposób na życie oraz na prowadzenie biznesu to jeden z rozwojowych trendów!

30 Łazienki dla gości – czego nie możesz przegapić

34 Problem z ekspresem do kawy? Poznaj rozwiązania!

36 Mercedes wśród okapów? Szefowie kuchni wybrali Jeven

STREFA CHEFA

38 Trzeba przyjąć każdą krytykę i dalej dążyć do celu

42 Pięć żywiołów GARDENcity

49 Kulinarny Puchar Polski 2018 – nadchodzą zmiany!

50 Wino w restauracji. Jaką pełni funkcję?

54 Czego nie wiesz o idealnie przygotowanym steku?

60 Deser z czekoladą

NOWOŚCI PRODUKTOWE

62 Nowości produktowe

KATALOG FIRM

64 Katalog firm

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl