Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

Biznes Restauracje & Catering nr 4(4)/2015 październik-listopad

Jak wykorzystać potencjał wigilijnych imprez pracowniczych? Jak konkursy kulinarne wpływają na kariery szefów kuchni? Jak skonstruować menu, które sprzeda? Staże i kursy dla profesjonalnych kucharzy - gdzie podnosić swoje kwalifikacje?

Biznes Restauracje & Catering nr 4(4)/2015 październik-listopad

Spis treści

Temat numeru

4 Klient biznesowy w twojej restauracji - jak wykorzystać potencjał wigilijnych imprez pracowniczych?

Twarzą w twarz

8 Wybrać najlepszego z najlepszych - jak konkursy kulinarne wpływają na kariery szefów kuchni?

Optymalizacja kosztów

12 Food Cost a idealne menu - jak tworzyć ofertę sprzedaży w twojej restauracji?

16 Jak skonstruować menu, które sprzeda?

Marketing

20 Trudny klient najlepszym ambasadorem - jak zyskiwać na kontaktach z niełatwymi gośćmi?

24 Jak wypromować restaurację na Facebooku?

Know-how restauratora

28 Staże i kursy dla profesjonalnych kucharzy - gdzie podnosić swoje kwalifikacje?

32 Jemy oczami - jak dobre zdjęcie sprzedaje danie i zwiększa zyski w twojej restauracji?

36 Nowoczesne technologie marketingowe dla branży restauracyjnej (cz. I.): Marketing Automation od A do Z

40 Nowoczesne technologie marketingowe dla branży restauracyjnej (cz. II):Marketing Automation w praktyce

42 Tajemnica  przedsiębiorstwa w restauracji - jak zabezpieczyć się przed utratą przewagi konkurencyjnej?

Pomysł na biznes

46 Restauracje serwujące owoce morza - doby pomysł na biznes?

Catering

50 Duże eventy i gale - jak sprostać oczekiwaniom wymagającego klienta?

Zarządzanie personelem

54 Wspólny cel jako podstawa zaangażowania zespołu w twojej restauracji - jak go zdefiniować i skutecznie wprowadzić w życie?

Trends&Design

58 Zastawa stołowa wizytówką restauracji

Felieton

62 Turystyka kulinarna

Katalog firm

64 Katalog firm

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl