Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

Biznes Restauracje & Catering nr 3(3)/2015 sierpień-wrzesień

Co powinieneś wiedzieć o najmie lokalu gastronomicznego, by nie stracić? Jak sprostać wymaganiom szkół i wygrać przetarg na dostarczanie posiłków dla dzieci? Jak skutecznie promować się w mediach tradycyjnych i jak tanio kupić powierzchnię reklamową?

Biznes Restauracje & Catering nr 3(3)/2015 sierpień-wrzesień

Temat numeru

4 Catering w szkołach - jak zarobić i sprostać wymaganiom?

Twarzą w twarz

8 Luksusem jest jakość, a nie cena

Optymalizacja kosztów

12 Najem lokalu w biznesie gastronomicznym. Co powinieneś wiedzieć, by nie stracić?

Marketing

16 Twój kelner najlepszym marketerem

20 Nowoczesne technologie marketingowe w branży restauracyjnej – jak zwiększyć zysk z pojedynczego klienta?

24 Nie tylko internet - jak skutecznie wprowadzać markę na rynek i promować ją w mediach tradycyjnych?

Know-how restauratora

28 Bądź krok przed konkurencją - zainwestuj we własny minibrowar

32 Dekoratorskie błędy polskich restauratorów - jak ich uniknąć?

36 Jakość gwarantem sukcesu - o wyborze produktów do restauracji

40 Rozmiar ma znaczenie - rozwiązania sprzętowe dla małej gastronomii

42 Jak kupić tanio powierzchnię reklamową? 6 rzeczy, o których musisz pamiętać

Pomysł na biznes

44 Projekt śniadanie - czy najważniejszy posiłek dnia może stać się najbardziej dochodowym?

Relacja

47 Gault&Millau Tour - podsumowanie spotkania w Poznaniu

Catering

48 Zawsze na czas - jak wybrać pojazdy na potrzeby firmy cateringowej?

52 Pojemniki na żywność - przegląd nowoczesnych rozwiązań dla branży gastronomicznej

Zarządzanie personelem

56 Jak z menedżera stać się liderem? Przywództwo w restauracji - nowa kompetencja w gastronomii

Aktualności

60 POLAGRA GASTRO - wielkie premiery produktowe i spektakularne pokazy kulinarne

Felieton

62 Jedz lokalnie, myśl regionalnie!

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl