Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

O magazynie

Biznes Restauracje & Catering to najbardziej narzędziowe pismo w Polsce skierowane do właścicieli i managerów restauracji i firm cateringowych. To również pierwszy na rynku magazyn, który odkrywa sprawdzone i gotowe rozwiązania z restauracji i firm cateringowych.

Dołącz do społeczności Biznes Restauracje & Catering, a zyskasz:

  • Zwiększysz obłożenie Twojej restauracji, dzięki zestawowi sprawdzonych rozwiązań, promocji w Internecie oraz wskazówek, z których portali i serwisów najbardziej opłaca się korzystać,
  • Wprowadzisz do swojej oferty menu, które z jednej strony spełni wymogi food costu, a drugiej strony wyraźnie odróżniać się będzie od tego, co oferuje konkurencja,
  • Skorzystasz z gotowego zestawu sprawdzonych sposobów na obniżenie kosztów na serwis i wypożyczanie sprzętu, opłaty ZAIKS, usługi firm zewnętrznych,
  • Wygrasz przetarg na klienta biznesowego korzystając z pomysłów najlepszych firm cateringowych na dotarcie i przekonanie klienta do swojej oferty – gotowe rozwiązania,
  • Zastosujesz skuteczne i sprawdzone metody postępowania z klientami, którzy nie płacą,
  • Poznasz sprawdzone i skuteczne metody na radzenie sobie z negatywnymi opiniami w sieci, które może zamieszczać Twoja konkurencja,
  • Poznasz sposoby radzenia sobie z pracownikami, m.in: nieprzeszkolonymi studentami, kucharzami porzucającymi pracę z dnia na dzień, kradzieżami, czy demotywacją zespołu.

 

Stałe działy czasopisma:

Marketing

Kompleksowy plan promocji usług restauracyjnych, w tym wykorzystanie i ocena skuteczności poszczególnych narzędzi marketingowych. Przeczytaj, jakie są kreatywne i sprawdzone pomysły na atrakcje, które przyciągają nowych klientów oraz przywiązują tych, którzy już Cię odwiedzili. Podpowiemy ,w jaki sposób włączyć personel do sprzedaży usług.

Know-how restauratora

Podpowiadamy, jak realnie obniżyć koszty zakupu i amortyzacji sprzętu, jednocześnie zachowując wysoką jakość serwowanych dań.  Prezentujemy najlepsze rozwiązania w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności i dobrania odpowiedniego sprzętu do obsługi gości restauracyjnych.

Catering

Zależy Ci na tym, aby z powodzeniem prowadzić działalność cateringową i pozyskać nowych, atrakcyjnych klientów biznesowych. Podpowiemy, jak w pełni wykorzystać potencjał tej branży. Przeczytaj o najnowszych trendach w branży cateringowej, a także dowiedz się jak ograniczać koszty związane z funkcjonowaniem swojej firmy.

Nowy dział: Pomysł na biznes!

Zastanawiasz się nad nowymi rozwiązaniami dla twojej restauracji? A może myślisz o dalszym rozwoju i chcesz zagospodarować nową niszę na rynku? Prezentujemy Ci ciekawe pomysły na biznes. Podpowiadamy, jak wybrać skuteczny profil takiej działalności, jaki jest potencjał poszczególnych rozwiązań, a także o tym, jak przystąpić do działania i osiągnąć sukces w nowym biznesie.

 

Czytaj Biznes Restauracje & Catering - zamów prenumeratę!

Zobacz galerię dołączoną do artykułu

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl