MAGAZYN DLA SPECJALISTÓW Z BRANŻY HORECA

O magazynie

„Biznes Restauracje & Catering” to jedyne w Polsce narzędziowe medium branży gastronomicznej. Jest magazynem pomagającym rozwiązywać problemy, na które napotykają w swej codziennej pracy menedżerowie, szefowie kuchni, a także osoby zarządzajace firmami cateringowymi.

Narzędziowy charakter oraz merytoryka magazynu są tym, co wyróżnia „Biznes Restauracje & Catering” w branży. Pokazujemy nowoczesne rozwiązania, technologie oraz produkty w przystępny i merytoryczny sposób. Najlepsi eksperci branży gastronomicznej i praktycy, za którymi stoi sukces, dzielą się doświadczeniem na naszych łamach, tworząc unikalne teksty zawierające wiedzę, której nie sposób znaleźć w żadnym innym medium.

W magazynie wyodrębniliśmy dwie główne strefy, które ułatwią czytelnikom wyszukiwanie interesujących ich treści:

Strefa Managera skierowana jest głównie do właścicieli i managerów restauracji, którzy chcą pozyskać nowych gości i zwiększyć rentowność prowadzonego biznesu. Na łamach czasopisma poruszamy zagadnienia związane ze wszystkimi aktualnymi wyzwania w prowadzeniu lokalu gastronomicznego niezależnie od jego lokalizacji: ciągła rotacja pracowników, food cost, skuteczne pozycjonowanie restauracji i zarządzanie opiniami gości.

- Strefa Chefa to dział dedykowany szefom kuchni, którym prezentujemy skuteczne rozwiązania w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności i dobrania odpowiedniego sprzętu. Podpowiadamy również, jak zaplanować cykl życia restauracji, by planowanie i organizacja zadań przebiegały w sprawny sposób. Początkujący kucharze również znajdą tutaj coś dla siebie, np. ciekawe wykorzystanie danego produktu w przepisach znanych szefów kuchni. W każdym numerze publikujemy również wywiad z szefem kuchni, który opowiada o swojej drodze zawodowej i kulinarnych inspiracjach.

Stałe działy czasopisma:

Marketing

Kompleksowy plan promocji usług restauracyjnych, w tym wykorzystanie i ocena skuteczności poszczególnych narzędzi marketingowych. Przeczytaj, jakie są kreatywne i sprawdzone pomysły na atrakcje, które przyciągają nowych klientów oraz przywiązują tych, którzy już Cię odwiedzili. Podpowiemy ,w jaki sposób włączyć personel do sprzedaży usług.

Know-how restauratora

Podpowiadamy, jak realnie obniżyć koszty zakupu i amortyzacji sprzętu, jednocześnie zachowując wysoką jakość serwowanych dań.  Prezentujemy najlepsze rozwiązania w zakresie budowy karty menu, obniżenia strat żywności i dobrania odpowiedniego sprzętu do obsługi gości restauracyjnych.

Catering

Zależy Ci na tym, aby z powodzeniem prowadzić działalność cateringową i pozyskać nowych, atrakcyjnych klientów biznesowych. Podpowiemy, jak w pełni wykorzystać potencjał tej branży. Przeczytaj o najnowszych trendach w branży cateringowej, a także dowiedz się jak ograniczać koszty związane z funkcjonowaniem swojej firmy.

Nowy dział: Pomysł na biznes!

Zastanawiasz się nad nowymi rozwiązaniami dla twojej restauracji? A może myślisz o dalszym rozwoju i chcesz zagospodarować nową niszę na rynku? Prezentujemy Ci ciekawe pomysły na biznes. Podpowiadamy, jak wybrać skuteczny profil takiej działalności, jaki jest potencjał poszczególnych rozwiązań, a także o tym, jak przystąpić do działania i osiągnąć sukces w nowym biznesie.

Dzięki lekturze "Biznes Restauracje & Catering" możesz:

  • Zwiększyć obłożenie Twojej restauracji, dzięki zestawowi sprawdzonych rozwiązań, promocji w Internecie oraz wskazówek, z których portali i serwisów najbardziej opłaca się korzystać,
  • Wprowadzić do swojej oferty menu, które z jednej strony spełni wymogi food costu, a drugiej strony wyraźnie odróżniać się będzie od tego, co oferuje konkurencja,
  • Skorzystać z gotowego zestawu sprawdzonych sposobów na obniżenie kosztów na serwis i wypożyczanie sprzętu, opłaty ZAIKS, usługi firm zewnętrznych,
  • Wygrać przetarg na klienta biznesowego korzystając z pomysłów najlepszych firm cateringowych na dotarcie i przekonanie klienta do swojej oferty – gotowe rozwiązania,
  • Zastosować skuteczne i sprawdzone metody postępowania z klientami, którzy nie płacą,
  • Poznać sprawdzone i skuteczne metody na radzenie sobie z negatywnymi opiniami w sieci, które może zamieszczać Twoja konkurencja,
  • Poznać sposoby radzenia sobie z pracownikami, m.in: nieprzeszkolonymi studentami, kucharzami porzucającymi pracę z dnia na dzień, kradzieżami, czy demotywacją zespołu.

Czytaj Biznes Restauracje & Catering - zamów prenumeratę!

2015-07-02 13:53:47
ZNAJDŹ NAS: