Costa Rica

Tym razem przedstawiamy przepis firmy Debic na pyszne Costa Rica!

2019-08-28 13:29:10

SKŁADNIKI:

Krem migdałowy

  • 1000 g Frangipane (krem migdałowy)
  • 125 ml mleka sojowego

Ganache

  • 400 g Debic NATOP
  • 35 g Trimoline
  • 35 g glukozy
  • 480 g czekolady mlecznej Arriba

Mus czekoladowy ze słodem

  • 1000 g Debic Stand & Overrun
  • 300 g ciemnej czekolady Madagascar
  • 50 g trimoline
  • 25 g Ovomaltine®

Dekoracja

  • Wafle Jules Destrooper®
  • Czekoladowe dekoracje
  • 120 g świeżych malin
  • Pistacje

 

SPOSÓB  PRZYGOTOWANIA:

Krem migdałowy

Mieszaj do uzyskania homogenicznej masy.

Ganache

Podgrzej śmietankę, glukozę i trimolinę. Zalej czekoladę i wymieszaj mikserem ręcznym.

Mus czekoladowy ze słodem

Rozgrzej 400 g śmietanki razem z glukozą i zalej nią czekoladę oraz Ovomaltine®. Wymieszaj mikserem ręcznym i dodaj resztę zimnej, płynnej śmietanki. Bardzo krótko mieszaj i pozostaw na noc, aby ostygło. Mieszaj co jakiś czas w razie potrzeby.

Złożenie

Umieść pate sablé na spodach form do tartaletek. Wyszprycuj krem migdałowy na sable. Posyp orzeszkami ziemnymi. Piecz w temp. 190°C przez 20-25 minut. Schładzaj przez ok. 1 godzinę. Na wystudzone tartaletki nałóż Ganache i poczekaj aż zastygnie. Wyszprycuj gładkie kule musu czekoladowego na wierzch tart.

 

GALERIA

ZNAJDŹ NAS: