Jak to działa?
- Klient kupuje u barmana kartę depozytową do korzystania ze „ściany piwnej”.
- Doładowuje kartę depozytową dowolną kwotą. Od tego momentu karta jest gotowa do użycia.
- Klient wkłada kartę do czytnika przy odpowiednim nalewaku.
- Nalewa piwo, na monitorze widzi ilość płynu i aktualny stan pieniędzy na karcie.
- Po wyjęciu karty zapisywana jest transakcja, środki z karty zostały odjęte.
Co zyskuje właściciel lokalu?
- Innowacyjne rozwiązanie, które podnosi atrakcyjność jego lokalu.
- Szybsza rotacja i większa sprzedaż - kiedy w lokalu jest największy ruch (weekend, mecz, koncert, itp.) czas oczekiwania na obsługę wydłuża się, przez co Klienci kupują mniej. Ściana z nalewakami do piwa umożliwia samoobsługę i daje kolejne możliwości sprzedaży.
- Ograniczenie kosztów związanych z liczbą personelu na barze - nalanie jednego kufla piwa zajmuje barmanowi średnio 15-20 sek., do tego dochodzi nabicie na kasę i rozliczenie płatności. Lokal ze ścianą piwną może zmniejszyć liczbę barmanów potrzebnych do obsługi Klientów.
- Atrakcyjna promocja restauracji i usługi - doładowana karta, może służyć jako karta podarunkowa, często wykorzystywana jako prezent.
- Klarowny przychód - specyfika rozliczania sprzedaży ze ściany piwnej gwarantuje, że cały przychód ze sprzedaży piwa trafia w ręce właściciela lokalu.
GALERIA