Nowości hiszpańskie od Bidfood Farutex

Kuchnia hiszpańska jest niezwykle bogata: W swojej kuchni Hiszpanie celebrują wiele regionalnych tradycji, ale wśród składników, które darzą szczególnym sentymentem, są dojrzewające szynki (jamón) i kiełbasy (chorizo czy fuet). Te i inne hiszpańskie specjały właśnie pojawiły się w ofercie Bidfood Farutex.

2019-02-28 12:15:20

Wśród nowości są m.in. dwa rodzaje chorizo, szynka Jamón Serrano Reserva (noga z kością, noga bez kości i w plastrach), szynka Jamón Ibérico de Cebo, część schabu oraz łopatka z mięsa świń iberyjskich – Pluma Cebo Ibérica i Presa Cebo Ibérica. Nie zabrakło także regionalnych specjałów: sera Manchego, kiełbasy Fuet Nobleza oraz kiełbasek Chistorra Tripa. Hiszpańskie nowości mają szerokie zastosowanie: sprawdzą się w roli przystawek, jako składnik lunchu czy dużej kolacji. Wszystkie produkty są dostępne w opakowaniach gastronomicznych.

Farutex Sp. z o.o.
ul. Gorzowska 4
65-127 Zielona Góra

www.farutex.pl

ZNAJDŹ NAS: