Steki i macki z kałamarnicy w Bidfood Farutex

Hiszpańska, francuska czy śródziemnomorska… Sporo kuchni świata bazuje na owocach morza. Frutti di mare to już nie egzotyczny dodatek, ale podstawa menu wielu restauracji. Dlatego Bidfood Farutex systematycznie poszerza tę kategorię i wprowadza nowości produktowe – jak steki i macki z kałamarnicy.

2018-10-23 08:20:54

Kalmary występują we wschodniej części Atlantyku i w Morzu Śródziemnym. Najbardziej popularny sposób ich podania to panierowane i smażone krążki. Ciekawą nowością w menu mogą być jednak steki z kałamarnicy – kalibrowane po 250-300 g, pakowane po 3 kg – idealne do marynowania, grillowania czy jedzenia na surowo. W wersji dodatku do sałatek, dań z ryżu czy warzyw sprawdzą się macki kałamarnicy (pakowane po 3 kg). To doskonałe źródło białka!

Farutex Sp. z o.o.
ul. Gorzowska 4
65-127 Zielona Góra
www.farutex.pl

ZNAJDŹ NAS: