Znamy listę uczestników konkursu XIII Festiwalu Kuchni Greckiej 2018
Wielkimi krokami zbliża się 13. edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, cykliczne wydarzenie mające na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów zarówno wśród hotelarzy, restauratorów, kucharzy, jak i wśród konsumentów. Poznaliśmy już listę uczestników konkursu XIII Festiwalu Kuchni Greckiej 2018.Konkurs Bocuse d'Or starcie kulinarnych gigantów powróciło do Polski
W warszawie w ostatnich dniach lutego odbył się krajowy finał konkursu dla profesjonalnych kucharzy - Bocuse d'Or. Ośmiu uczestników, wraz ze swoimi pomocnikami, walczyło o szansę reprezentowania Polski w europejskim finale, który odbędzie się w Turynie w dniach 11-12 czerwca 2018. Bocuse d'Or jest pokazem wysokiej klasy gotowania i dla wielu mistrzów kuchni udział w nim jest życiowym wyzwaniem. Jednym z głównych partnerów warszawskiego wydarzenia była marka Debic, która od lat wspiera kucharzy na ich profesjonalnej drodze.Miłośnicy dobrej kuchni spotkali się po raz szesnasty na L'Art de la cuisine Martell 2018
Za nami już 16 edycja jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2018. 3 marca mury Zamku Ryn przeżyły wielkie oblężenie miłośników dobrej kuchni zarówno profesjonalistów jak i amatorów.Wino w restauracji. Jaką pełni funkcję?
Wino w restauracji w ostatnich latach staje się coraz ważniejszym produktem zarówno z punktu widzenia restauratora, jak i gościa. O tym, jak budować trwały wzrost sprzedaży wina w restauracji, opowiada Grzegorz Wejer, dyrektor handlowy w firmie Winne Pola -dostawcy win do najlepszych restauracji.Debic wkracza w cukiernictwo na X targach Expo Sweet w Warszawie
W dniach 25-28 luty w Warszawie odbędzie się dziesiąta edycja największych targów branży cukierniczej i lodziarskiej. Będzie to już dziesiąta edycja wydarzenia. Po raz pierwszy Debic wystąpi na stoisku pod własnym szyldem, prezentując odwiedzającym słodkie inspiracje serwowane przez uznanych cukierników.Debic jednym z głównych sponsorów najbardziej prestiżowego kulinarnego konkursu świata
Po dwuletniej przerwie do Polski powraca prestiżowy konkurs Bocus d’or. W Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbędzie się finał eliminacji krajowych. Przed międzynarodowym jury oraz publicznością wystąpią czterej szefowie kuchni, którzy przy wsparciu swoich pomocników przygotują dania. Jednym z głównym sponsorów konkursu jest Debic.Piątki Smakosza w Pod Niebieniem
Poznańska Restauracja Pod Niebienim znajdująca się w samym sercu miasta na Starym Rynku, członek sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski, laureatka konkursów kulinarnych rozpoczyna ciekawy cykl spotkań pod nazwą "Piątki Smakosza", których celem jest hołdowanie rozkoszom "podniebienia" ale poszerzone o walory edukacyjne i poznawcze.XX jubileuszowa edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 2018"
"Kulinarny Talent" to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej, wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań.Strona 2 z 41