Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

Live cooking z mistrzami kuchni - tylko na Rentownej Restauracji!

Live cooking z mistrzami kuchni - tylko na Rentownej Restauracji!

6 czerwca br. w Warszawie odbędzie się jedyna konferencja w Polsce, która łączy merytoryczne prelekcje z pokazami live cooking. Jedno wydarzenie i podwójna okazja do zdobycia nowych doświadczeń - tego nie możesz przegapić!

#RentownaRestauracja to jedyna okazja do obserwowania mistrzów kuchni na żywo – posłuchania ich rad, sugestii i wskazówek. Przyjedź i zainspiruj się od najlepszych, biorąc udział w wyjątkowych pokazach live cookingowych. Jak jeszcze zmieni się Twoja praca po udziale w konferencji? Dowiesz się, jak dokładnie prześwietlić swoją restaurację i wyłapać wszystkie słabe punkty biznesu, które ograniczają zyski i nie pozwalają na rozwój. Wzmocnisz pozycję swojej restauracji na rynku, co przełoży się na zwiększenie obrotów i renomę Twojego lokalu. Wypromujesz swoją restaurację i wyróżnisz ją na tle wciąż rosnącej konkurencji. Zaczniesz używać bezpłatnych narzędzi marketingowych i poznasz alternatywy, które pozwolą Ci zaoszczędzić pieniądze. Zrozumiesz i odpowiednio zdefiniujesz rolę szefa kuchni, który będzie stanowił wizytówkę Twojego lokalu i przyciągnie do niego nowych gości.

Zaczniesz również podejmować decyzje, które w pozytywny sposób wpłyną na integrację i lojalność Twoich pracowników. Unikniesz nieprzewidzianych sytuacji, zapobiegniesz niepotrzebnej rotacji i zespołu i dobrze wyszkolisz pracowników. Zrozumiesz potrzeby współczesnego gościa restauracji. Dzięki temu będziesz mógł wpłynąć na jego decyzję zakupowe i sprawisz, że Twoja restauracja stanie się dla niego bardzo atrakcyjnym miejscem. Spotkasz się z innymi restauratorami i szefami kuchni, z którymi będziesz mógł podzielić się opiniami, nawiążesz nowe kontakty oraz pozyskasz partnerów konferencji, którzy pomogą rozwinąć Twoją restaurację.

5 gorących paneli tematycznych

W tym roku przygotowaliśmy dla uczestników pięć gorących paneli tematycznych oraz cztery moderowane debaty z udziałem ekspertów. Na jednym z paneli dowiesz się, jak oszacować swój biznes – food cost oraz czas i cykl życia restauracji w kontekście rentowności biznesu. Poznasz konkretne sposoby zarządzania czasem, łatwe delegowanie zadań i układanie grafików. Nauczysz się perfekcyjnie przygotować salę do pracy i tego, jak zaplanować cykl życia restauracji, by planowanie i organizacja zadań przebiegały w sprawny sposób. Przekonasz się, gdzie szukać realnych oszczędności, by wpłynąć na rentowność biznesu i uniknąć niepotrzebnych strat finansowych.

Kolejny panel dotyczyć będzie skutecznego zarządzania zespołem na trudnym rynku pracy. Chcesz, zyskać i utrzymać dobrego pracownika na dłużej? Przekonaj się, jak system wynagrodzenia wpływa na motywację Twojego zespołu, oraz dowiesz się, jak budować ich lojalność względem pracodawcy. Masz problem ze standardem obsługi w swoim lokalu? Dowiedz się, jak, gdzie i za ile wyszkolić zespół, aby zapewnić obsługę na najwyższym poziomie. Ale to nie wszystko! Poznaj sylwetkę idealnego szefa kuchni, który będzie wizytówką Twojej restauracji.

Promocja restauracji i zarządzanie opiniami gości w dobie social mediów – to temat trzeciego panelu, na którym zdobędziesz wiedzę, jak krok po kroku opracować prosty plan marketingowy, by ograniczyć zbędne wydatki. Poznaj zarówno płatne, jak i bezpłatne narzędzia, które pomogą Ci opracować efektywną kampanię promocyjną. Dowiedz się, co zrobić, gdy z restauracji wyjdzie niezadowolony gość lub pojawi się zła recenzja w internecie. Wyróżnij się na tle swojej konkurencji w sieci i poznaj możliwości, które daje Google AdWords.

Pomyśleliśmy również o temacie związanym z nowym typem gości w Twojej restauracji, jak się na niego otworzyć, żeby zwiększyć liczbę wydawanych dań. Poznaj opinię znanych i cenionych influencerów oraz blogerów na temat zmian zachodzących we współczesnym społeczeństwie, które wpływają na decyzje zakupowe konsumentów. Dowiedz się, jak rozszerzyć grono klientów Twojej restauracji o nowy typ gościa, który nie wyklucza pozostałych, wykorzystując specyfikę lokalizacji restauracji oraz jej unikatowy charakter. Przekonaj się, co powinieneś wiedzieć o pokoleniu urodzonym po roku 1990, czyli o millenialsach. Przyjrzyj się wartościom, które są dla nich ważne, i wyjdź im naprzeciw.

Przygotowujemy też panel specjalny, w którym krok po kroku pokażemy Ci, jak profesjonalnie przeprowadzić audyt każdej restauracji. Pod okiem ekspertów przyjrzysz się swoim wydatkom, a także poznasz najczęstsze błędy menedżerów w trakcie negocjacji cen z kontrahentami, które wpływają na jakość serwowanych dań. Nauczysz się skutecznie analizować rynek i działania swojej konkurencji. Dzięki temu utrzymasz wysoką pozycję w branży i będziesz na bieżąco z potrzebami swoich gości. Ponadto poznasz tajniki budowania karty dań w różnych typach restauracji i będziesz mógł sprawić, że karta będzie zachęcać do składania zamówień i w pełni odda charakter lokalu.

Co wyróżnia konferencję #RentownaRestauracja?

Live cooking to wyjątkowa okazja, aby przyjrzeć się pracy doświadczonych kucharzy, którzy będą gotować na żywo, na Twoich oczach. Posmakujesz potraw, które przygotują najlepsi kucharze w Polsce, poznasz ich kulinarne sztuczki i będziesz mógł zadawać im pytania w trakcie pracy.

#RentownaRestauracja to przede wszystkim jedyna konferencja w Polsce skierowana zarówno do właścicieli i menedżerów restauracji, którzy chcą zwiększyć rentowność prowadzonego biznesu, jak i do szefów kuchni, którzy szukają w swojej pracy kulinarnych inspiracji. Starannie przygotowany program powstał na bazie rozmów z menedżerami i właścicielami różnych typów restauracji. Uczestnicząc w konferencji, przygotujesz się na wszystkie aktualne wyzwania w prowadzeniu biznesu restauracyjnego niezależnie od jego lokalizacji (ciągła rotacja pracowników, skuteczne pozycjonowanie restauracji i zarządzanie opiniami gości, food cost, a także poszukiwania nowego typu klienta).

Już na tydzień przed wydarzeniem otrzymasz dostęp do oficjalnej aplikacji networkingowej, dzięki której będziesz mógł z wyprzedzeniem umówić się na spotkanie z innymi, wybranymi przez Ciebie uczestnikami konferencji i poznasz szczegółową agendę oraz sylwetki prelegentów. Natomiast po konferencji otrzymasz pełen dostęp do prezentacji i materiałów z konferencji, dzięki czemu będziesz mógł wielokrotnie wracać do omawianych zagadnień i przekazać zdobytą wiedzę swojemu zespołowi.

W tej edycji atrakcyjny i różnorodny harmonogram przygotowaliśmy w taki sposób, aby nic Cię nie ominęło – zarówno live cooking, jak i prelekcje będą odbywać się w jednej sali. Obiecujemy więc, że niczego nie przegapisz i będziesz mógł wziąć udział we wszystkich punktach programu. Z partnerami konferencji spotkasz się w tym roku w specjalnie wydzielonej strefie networkingowej, która będzie sprzyjać nawiązywaniu biznesowych relacji. Poza tym przygotowaliśmy dla Ciebie przerwy kawowo-lunchowe. Do zobaczenia w Warszawie!

Więcej szczegółów znajdzie na stronie www.rentownarestauracja.pl.

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie restauracje-catering.pl,
  • cotygodniową porcję newsów i inspiracji, czyli newsletter Biznes Restauracje & Catering
  • informacje o wydarzeniach organizowanych przez Biznes Restauracje & Catering.

Dziękujemy za docenienie!

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska spółka z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań (dalej: My). Będziemy przetwarzać powyższe dane w celach marketingowych. Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody na komunikację z naszej strony w każdym czasie. Możesz to łatwo uczynić, dzwonišc na 61 66 55 800 lub poprzez przesłanie maila na adres: bok@forum-media.pl.

Zgadzam się na kontakt ze strony wydawnictwa Forum Media Polska sp. z o.o. drogš elektronicznš i telefonicznš w celach marketingowych, w szczególnoœci w celu przedstawiania sprofilowanej oferty produktów i usług wydawnictwa lub jego partnerów.

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl