Biznes Restauracje & Catering logo
KATEGORIE

Gault&Millau Tour 2017 w Sopocie

Ostatni w tym roku Gault&Millau Tour odbędzie się 18 września 2017 r. w hotelu Sheraton w Sopocie. Będziemy gościć ponad 150 szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia. Będzie to okazja do podpatrzenia najnowszych trendów kulinarnych i do zainspirowania się daniami kolegów i koleżanek po fachu. Tak jak w poprzednich edycjach Gault&Millau Tour, zostaną wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów w pięciu kategoriach, m.in. Szefa Roku i Młodego Talentu.

Spotkanie odbędzie się w restauracji Café Polskie Smaki. Szefem kuchni jest Krystian Szidel – związany z hotelem Sheraton od momentu jego powstania. Gotował tam dla prezydentów, ministrów, gwiazd kina, muzyki oraz reprezentacji piłki nożnej Niemiec i Irlandii podczas Euro 2012. Wykreowane przez niego dania słyną z oryginalnych smaków kuchni polskiej i kaszubskiej. A w karcie dań szef kuchni szczególnie poleca najwyższej jakości świeże ryby i mięsa pochodzące od regionalnych farmerów oraz inne dania, inspirowane jego wielkim sentymentem do kuchni francuskiej, hiszpańskiej i włoskiej.

W Sheratonie spotkają się szefowie kuchni z województw kujawsko-pomorskiego, warmińsko-mazurskiego i podlaskiego, by poznać najnowsze trendy kulinarne, spróbować popisowych dań nagrodzonych szefów kuchni i porozmawiać z partnerami, którzy oferują profesjonalne usługi i produkty dla gastronomii. Nagrody będą wręczone w pięciu kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku.

Wśród partnerów Gault&Millau Polska będziemy gościć w Sopocie: Callebaut (największy na świecie producent czekolady), Cheman (producent profesjonalnej odzieży gastronomicznej), Debic (producent wysokiej jakości produktów nabiałowych), Gastro Magic (największa w Polsce wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego), Jaguar (producent luksusowych samochodów), Makro (sieć sklepów z najwyższej jakości produktami spożywczymi) i Marine Harvest (światowy lider w przetwórstwie łososi) oraz gościnnie: Ranczo Frontiera (producent ekologicznych mazurskich serów owczych), Gęsina Tradycyjna (wyborne wędliny i produkty z przydomowej wędzarni państwa Osojców z Pruszcza) i Piwo StaroGdańskie (piwo o smaku sprzed 50 lat, warzone przez uznanego piwowara Lucjana Iwanowicza).

Dla szefów  kuchni odwiedzenie stoisk partnerów jest zawsze okazją do zapoznania się z najnowszymi produktami i do nawiązania współpracy biznesowej.

Ideą Gault&Millau Tour jest stałe i kompleksowe podnoszenie poziomu kulinarnego
w Polsce, a celem spotkań w czterech regionach jest integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń.  Ważnym elementem Tour jest także podkreślanie unikalnego charakteru kultury i tradycji danego regionu, poprzez jego kuchnię i regionalne produkty, które w swoich daniach wykorzystują nagrodzeni szefowie.

Co otrzymasz po podaniu adresu e-mail?

  • dostęp do wszystkich treści na stronie restauracje-catering.pl,
  • cotygodniową porcję newsów i inspiracji, czyli newsletter Biznes Restauracje & Catering
  • informacje o wydarzeniach organizowanych przez Biznes Restauracje & Catering.

Dziękujemy za docenienie!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych więcej...przez firmę FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Polska 13 w celach marketingowych, w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych pochodzących od FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. oraz jego kontrahentów drogą elektroniczną na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.

Tagi: #HoReCa, #aktualności

Przeczytaj także:

Piszą 
dla nas:
2014 @ FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
Zdjęcia udostępnia fotolia.pl