Już 35 000 Gości Restaurant Week! Festiwal potrwa do 5 lipca

Trwa największy w Polsce festiwal kulinarny Restaurant Week. Tak jak podczas ubiegłorocznej, rekordowej jesiennej edycji, także i teraz Goście nie zawiedli. Zainteresowanie wydarzeniem jest tak duże, że organizatorzy zdecydowali o przedłużeniu Festiwalu o dodatkowy tydzień - do 5 lipca. W Restaurant Week bierze udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów. W cenie 49 zł za osobę Goście otrzymają popisowe 3-daniowe menu, festiwalowy koktajl oraz Coca-Colę. Rezerwacje online na www.restaurantweek.pl.

2020-06-19 11:50:45

Po trudnym czasie kwarantanny do restauracji powróciło życie. Liczba Gości rośnie z tygodnia na tydzień. Budzi to wielki optymizm całej niezależnej sceny restauracyjnej, która przygotowała nowe propozycje menu i zadbała o dostosowanie lokali do obowiązujących standardów bezpieczeństwa. Ogromne zainteresowanie Festiwalem to najlepszy dowód na to, że Polacy kochają chodzić do restauracji i nadal chcą je wspierać. Zanim Restaurant Week rozpoczął się na dobre, Goście dokonali rezerwacji na 35 000 doświadczeń restauracyjnych.

- To zaskakujące, że mimo sytuacji Festiwal cieszy się jeszcze większym zainteresowaniem niż przed pandemią. Na pewno wpływ na to ma ogromna kampania reklamowa, jaką prowadzimy by przekonać ponownie Gości do wizyt w restauracji. Ważna jest także chęć pomocy restauracjom, jaka płynie od Gości w całej Polsce - mówią Maciek Żakowski i Paweł Światczyński, organizatorzy wydarzenia.

W Festiwalu odbywającym się pod hasłem #WiwatGoście #WiwatRestauracje bierze udział ponad 300 najlepszych restauracji z całej Polski: Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Goście mają do wyboru ponad 600 trzydaniowych menu, bazujących na świeżych produktach sezonowych, składających się z przystawki, dania głównego i deseru.

Wśród festiwalowych propozycji znajdą coś dla siebie zarówno fani menu wegetariańskich i wegańskich, jak i mięsnych. Każdy pełnoletni uczestnik Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic oraz butelkę Coca-Coli. Płacąc BLIKiem za rezerwację, między 12 - 29 czerwca, pierwsze 10.000 osób, otrzyma 10 złotych zniżki.

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwalowe miasta i regiony: Białystok, Kraków, Łódź, Lubelskie, Podhale, Poznań, Rzeszów, Silesia, Szczecin, Toruń, Trójmiasto, Warmia i Mazury, Warszawa, Wrocław.

Termin Festiwalu: 17 czerwca – 5 lipca 2020 r.

GALERIA

ZNAJDŹ NAS: