Uczta zmysłów w Oregano and Wine

Oregano and Wine powstała z myślą o osobach, które poszukują niepowtarzalnych, zapadających w pamięć smaków serwowanych w wyjątkowych, loftowych wnętrzach. To zaprojektowana ze smakiem restauracja do niedawna dostępna tylko dla gości targów poznańskich, która od soboty będzie otwarta dla wszystkich.

2020-05-25 10:55:24

Odwiedzając Oregano and Wine doświadczysz fuzji smaków składających się z lokalnych składników z francuskimi i śródziemnomorskimi akcentami. Restauracja mieści się w kompleksie GARDENcity, zlokalizowanym na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. A jej designerskie i klimatyczne wnętrze to idealne miejsce zarówno na biznesowe lunche, jak i rodzinne wypady czy spotkania.

Architekt smaku

Za niepowtarzalny smak dań w Oregano and Wine odpowiada zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych – Tomasz Zdrenka. Jest on zwolennikiem filozofii slow food, dlatego wszystkie jego dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i ze składników od lokalnych dostawców warzyw, owoców, mięsa i nabiału. W jego daniach nie brakuje regionalnych produktów z Chronionym Oznaczeniem Geograficznym. Menu restauracji stworzone jest również z myślą o wegetarianach i osobach z alergiami pokarmowymi. Nie brakuje w nim dań bezglutenowych i bez laktozy.

Wisienka na torcie

O amatorów słodkich kompozycji smaków w Oregano and Wine zadbają natomiast mistrzowie cukiernictwa. Jakub Ćwikliński – ubiegłoroczny mistrz Polski w lodach rzemieślniczych i uczeń takich mistrzów jak Antonio Bachour, Frank Haasnoota, Paweł Mieszała oraz Michał Doroszkiewicz. Jakub sam prowadzi szkolenia dla młodych cukierników i opracowuje niepowtarzalne receptury cukiernicze.  Drugi z mistrzów to Mariusz Górecki zwycięzca Lodziarskich Mistrzostw Polski 2019, zdobywca 2. miejsca w eliminacjach do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2018 oraz Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry Chef 2016. Mariusz nieustannie doskonali swą kulinarną wiedzę, a jednym z jego ostatnich osiągnięć jest 1. miejsce zdobyte podczas eliminacji do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2019.

Apetyczna przestrzeń

Elastyczność aranżacji wnętrz Oregano and Wine sprawia, że może ona pełnić  zarówno funkcję sali restauracyjnej, jak i konferencyjnej. Gdy dodamy do tego zróżnicowane architektonicznie przestrzenie pozostałych restauracji kompleksu GARDENcity, uzyskamy gotową receptę organizację szerokiego wachlarza wydarzeń. Od dyskretnych i kameralnych gabinetów spotkań dla przedstawicieli biznesu, po otwarte przestrzenie idealne na wyjątkowe wydarzenia w liczniejszym gronie. Całość, w połączeniu z elastycznymi godzinami otwarcia dostosowanymi do potrzeb klientów i bezpłatnym parkingiem dla gości, tworzy jedyne i niepowtarzalne miejsce na kulinarnej mapie Poznania, które po prostu trzeba odwiedzić!

Restauracja Oregano and Wine

Wejście i wjazd od ul. Śniadeckich 25

tel.: +48 693 028 866

www.oreganoandwine.pl

GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek – Czwartek: 11:00-21:00

Piątek – Sobota: 11:00-22:00

Niedziela: 11:00-17:00

REZERWACJE: restauracje@grupamtp.pl

 

Wiosenne smaki GARDENcity

Spotkania towarzyskie ze znajomymi przy piwie lub drinku, transmisje sportowe na ekranach led, kawka i ciasto z przyjaciółką na mieście, czy wreszcie familijny obiad przygotowany i podany w mistrzowski sposób – to tylko nieliczne scenariusze, które może zaoferować GARDENcity  -  kuchnia działająca na zasadzie live cooking. Jednym słowem: gwarancja świeżych składników i pełnia smaku na świeżym powietrzu.

GARDENcity otwiera także specjalną, letnią przestrzeń, z której będą mogli skorzystać poznaniacy oraz goście odwiedzający nasze miasto. Ogródek, który powstał w bezpośrednim sąsiedztwie sali Basilico Bistro, dzięki niezliczonej liczbie roślin, stanowi oazę spokoju pozwalającą odpocząć od miejskiego zgiełku. Goście będą mogli zasiąść na lekkich rattanowych meblach, pufach i skrzyniach, pod dającymi schronienie przed słońcem parasolami, wśród traw i dźwięków sączącej się z głośników muzyki.

Na otwarcie ogródka restauracji, Szef Kuchni przygotował specjalne menu oparte m.in. na sezonowych warzywach aktualnie dostępnych na rynku. Wśród nowych propozycji znajdują się m.in. zupa z białych szparagów czy chłodnik litewski. W karcie pojawią się także tradycyjne dania uwielbiane przez poznaniaków, jak polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, kotlety de Volaille z masłem, czy filet z miruny w panierce panko, a także zestawy dziecięce i zupy. Nie zabraknie również pozycji najchętniej spożywanych na świeżym powietrzu, takich jak żeberka w sosie BBQ, pizza, tortille. Dopełnieniem piknikowego nastroju będzie koszyk piwny.

Do dyspozycji naszych klientów udostępniamy bezpłatny parking!

GALERIA

ZNAJDŹ NAS: