Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą! Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Łukasz Konik – Wiceprezydent Akademii, Tomasz Purol, Rafał Targosz, Jarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w listopadzie 2019 roku.

2019-05-10 09:59:03

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d'Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).

Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2021. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) - czyli jest urodzony po 29 stycznia 1999.

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE podczas, których zaprezentują oni po 2 dania w dwóch porcjach:
- jedno danie wege (dwa talerze)
- jedno danie mięsne (dwa talerze)

Szczegółowe informacje dotyczące PREELIMINACJI znajdują się w REGULAMINIE KONKURSU na stronie www.bocusedorpoland.pl w zakładce KONKURS.

PREELIMINACJE Bocuse d’Or Poland 2019 organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Poland i odbędą się 24 czerwca 2019 roku w Akademii Kurta Schellera, ul. Piastowska 65, Jawczyce.

Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 3 czerwca 2019 na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 6 czerwca 2019 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

WAŻNE: Bocuse d’Or Poland to poważny i rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych, dlatego wszystkie osoby zainteresowane udziałem w tym konkursie proszone są o dokładne zapoznanie się z REGULAMINAMI konkursu zarówno pierwszego etapu, czyli PREELIMINACJI jak również ostatecznej rozgrywki jaką jest FINAŁ BOCUSE D’OR POLAND 2019!

PREELIMINACJE regulamin 2019

PREELIMINACJE formularz

FINAŁ regulamin 2019

***

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

Aut. Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce

ZNAJDŹ NAS: